JP Galeria - шаблон joomla Форекс

Szardínia kincsei

.

 MG 5403

A Földközi-tenger második legnagyobb szigete rengeteg látnivalót rejteget. Algherói látogatásunkkor a „hivatalos” Rotary-program után sokat fel is fedeztünk belőle.

Első kalandunk az észak-nyugati Stintinóból indult. Katamarán vitt el az Asinara szigetekre. Az első szigeten teknőskórház van, amelyet meg is látogattunk. Hatalmas páncélosokat láthattunk testközelből. Mellesleg errefelé tartották fogva Olaszország legnevezetesebb maffiafőnökeit, sőt itt raboskodtak az I. Világháború magyar hadifoglyai is. Amúgy a sziget gyér növényzettel, és bennszülött szamarakkal rendelkezik, de az albínó pónik is elszaporodtak.
Másnap, szabadon választott program keretében néhányan a Nettuno cseppkőbarlangot, és a hozzá tartozó 600 lépcsőt látogatták meg, mások városnézésen vettek részt.
A szervezett program utolsó napján Castel Sardót néztük meg. A mesebeli váracska egy festői domb tetején, a tengerparton található. Falairól gyönyörű kilátás nyílik a végtelen tengerre, benne az Asinara-szigetekre, és – jó időben – még Korzikára is.
Köszönjük a szervezést Hetényi Szabolcsnak és családjának!

Copyright © 2018 RC Budapest-Tabán