JP Galeria - шаблон joomla Форекс

Rotary Club Trieste-Nord

Rotary Tabán - Rotary Trieste-Nord

Triesztben élő és Budapesten dolgozó klubtársunk, Salusinszky Gyula jóvoltából vettük fel a kapcsolatot 2007-ben olasz barátainkkal. A trieszti klub patinás, régi klub, az észak olasz gazdasági és politikai életben jelentős szerepet betöltő tagsággal. A klub vezetése kiemelten fontosnak tartja a Közép-Európai gondolat ápolását, kézenfekvő tehát az RC Budapest-Tabánnal létrejött kapcsolat. Testvérklubjuk az RC Ljubljana és az RC Klagenfurt is.

Első látogatásunkra 2008 márciusában került sor, amely viszonzására néhány hónappal késõbb került sor Budapesten. 2008 októberében a ljubljanai és a klagenfurti klubbal együtt megnéztük Trieszt egyik legnagyobb látványosságát, a Barcolana vitorlásversenyt és vízi népünnepélyt. Ekkor írtuk alá a testvérklub megállapodást is.

Több közös projektben is résztvettünk: az RC Trieste Nord, az RC Venezia, az RC Lubljana és az RC Budapest-Tabán az északolasz districttel közösen orvosi segédeszközöket ajándékozott az az Associazione De Banfield, idősekkel foglalkozó szervezetnek. A Water for Food program keretében pedig a klub zimbabwei tevékenységét segítettük.

 

Klubunkat 2008 óta többször vendégeskedett Triesztben. A látogatásokat olasz barátaink 2009 november elején, Villányban, 2013-ban pedig Budapesten viszonozták. Ekkor vendégül láthattukvolt Giuliano Cecovinit is, az RC Trieste Nord tagját, az olaszországi Rotary 2013–2014. évi kormányzóját.

http://www.rotarytriestenord.it

 

 

 

Copyright © 2018 RC Budapest-Tabán